| Telefon: +47 468 11 703 | Epost:
Forside /  CMBlogg_01_5 Grunner til at du hater å gå i dress

5 Grunner til at du hater å gå i dress...

23.03.2018

...og hva du kan gjøre med det! Er du en voksen mann, har du allerede måttet gå i dress mange ganger. Juleball, konfirmasjoner, bryllup eller firmafester. Kanskje har du til og med vært gjest i en ekte gallamiddag. Er du en av de som hater å gå i dress, kan det hende denne bloggposten kan hjelpe deg å føle deg bedre neste gang du må kle deg opp til fest.

1. Dressen passer ikke!

Du liker ikke å gå i dress enten fordi du svømmer i den dressjakka du kjøpte for noen år siden, dagen før en begravelse, og det får deg til å se ut som en tenåring som bruker fatterns dress. Eller fordi du ikke har oppdatert størrelsen siden du slutta å spille fotball og begynte å legge på deg, og du lurer på om knappene vil holde hele kvelden

Uansett om dressen er for stor eller for liten er det ingen som føler seg vel i en dress som ikke passer. Du er ikke alene!

Det er riktignok en enkel fiks: Få deg en dress som faktisk passer!

"Men det er ingen av de som passer!"

Joda, du må bare gå til en butikk som også tilbyr skredding, eller ta med en dress som passer rimelig bra til en skredder. Det er ikke mange hundrelappene som skal til for å justere lengden på buksa, eller på armene. For drøye 1000 lappen får du også lagt inn buksa i livet og justert på jakka så den sitter akkurat som den skal.

Det er det verdt for å få følelsen av å gå i en dress som passer kroppen din! Alle ser bra ut i en dress som passer, det er en garanti!

2. Det er ukomfortabelt å gå i dress

Vel, dress er ikke joggebukse og t-skjorte, og vil aldri kunne konkurrere på komfort. Likevel forstår vi godt hvorfor du ikke liker å gå rundt en hel kveld i stive lakksko og en skjorte som klemmer adamseplet!

Her er det litt både og med løsninger. En stram krage kan stort sett lett fikses ved å flytte på knappen hos en skredder. Går du til en skikkelig dressbutikk vil de også ha skjorter med romsligere krager for de av oss med litt ekstra nakke.

Å investere i et par dresssko med skikkelig såle og godt skinn vil bøte mye på opplevelsen av gnagsår og såre ankler på slutten av julebordet. Enkelte dresssko er så komfortable at det nesten (men bare nesten) kan sammenlignes med et par joggesko.

En dress som ikke passer ordentlig er også sjeldent behagelig å gå i, så se tilbake til punkt én.

3. Dressen er for varm

Du kjenner kanskje følelsen av å komme til et sommerbryllup, og allerede mens du står med cava glasset i hånda og venter på middagen kjenner du en deilig dråpe svette renne nedover midtryggen mot rævsprekken. Ikke digg.

Her er det flere ting du kan gjøre for å bøte på problemet.

Først og fremst kan du sørge for å velge en dress med lettere materiale, som ikke blir like varmt om sommeren. En dress i lin vil være et godt valg. Det samme kan en dress i ull, men som er laget med tynnvevd stoff.

Det andre du kan gjøre, er å sørge for at du fortsatt ser bra ut når du kaster jakka. Sørg for at skjorte, bukse og belte, eller bukseselene sitter godt og passer i stil og farge med sko og annen tilbehør. Ser du like bra ut uten jakka, vil det føles helt greit å henge fra seg jakka tidlig på kvelden. Du kan til og med tillate deg å rulle opp ermene om ikke festen er alt for stiv.

4. Dress er dyrt

Ja, en dress koster mer enn en t-skjorte. Helt klart. Men en god dress trenger ikke koste skjorta! (pun intented)

Se på dress-kjøpet som en investering. Kjøper du en billigdress får du billigkvalitet. Det er kanskje greit til et julebord med gutta, hvor du ender opp med å våkna under et bord i en dam av øl og annen udefinerbar væske.

Kjøper du derimot en dress av litt kvalitet, kan dette være en investering som varer nesten hele livet. Min første skikkelige dress var et arvestykke etter bestefaren min, og den var over 50 år gammel. Den så splitter ny ut, og er fortsatt like fin etter 10 år i mitt eie.

En litt dyrere dress, tilpasset hos en skredder vil passe bedre, og holde seg pen i mange mange år!

5. Du LIKER rett og slett ikke å gå i dress

Du hater dress, du hater pensko, du hater fest. Du hater også smalltalk, kø på butikken, fulle busser og rush trafikk.

Gratulerer, du er en grinebitter! Den enkleste løsningen i dette tilfellet er rett og slett: "Skjerp deg!"

Vi må alle gjøre ting vi ikke liker, og for å få er mer utfyllende svar på hvorfor du bør skjerpe deg og gå i dress til viktige anledninger, les bloggposten vår om "Hvorfor du bør kle deg pent".

Top