| Telefon: +47 468 11 703 | Epost:
Forside /  CMBlogg_03 Forloverguiden - Bli den perfekte forlover!

Forloverguiden - Bli den perfekte forlover!

23.03.2018

Bestekompisen, broren eller faren din skal gifte seg, og du har blitt spurt om du kan være forlover. Med mindre dette er 4. gangen de gifter seg, så vil dette være en dag av de absolutt mest sjeldne og ansvaret kan føles utrolig stressende for mange.

Nå spør du deg selv kanskje hvorfor jeg bruker ordet ansvar. 
 
"Skal jeg ikke bare stå der fremme og se pen ut, mens jeg holder ringen?"
 
Nei, min stakkars naive venn, du skal ikke bare holde ringen!
 
Så hva er det egentlig en forlover skal gjøre? 
 
Dette kommer helt ann på paret som gifter seg, og hva slags bryllup de skal ha. Først og fremst skal du på selve bryllupsdagen være tilstede fremme ved alteret under vielsen, og gi brudgommen ringen han skal gi til bruden når tiden er inne. Det er det aller viktigste å få til, og klarer du det har du teknisk sett oppfylt det grunnleggende kravet.
 
Men skal du bli ansett som en god forlover må du nok strekke deg litt lengre!
 
Du skal selvsagt også holde en tale under middagen! Det er det nest viktigste du gjør, og du kan lese mer om hvordan du skal naile den i artikkelen vår om "Forloverens tale".
 
For ikke å glemme at du før bryllupet skal holde et utdrikningslag for brudgommen. Dette kan også være at noen andre får ansvar for, men mest sannsynlig er dette ogsp ditt ansvar.
 
Det er de tre mest opplagte tingene du skal gjøre, men det er heller ikke der ansvaret slutter! Du skal også signere ekteskapskontrakten og være vitne til at dette ekteskapet er inngått lovlig og frivillig. 
 
Ønsker du derimot å være den perfekte forloveren, må du legge inn en innsats uttover det rent formelle! 
 
Da skal du også være en støtte for de som skal gifte seg; Før, under og etter bryllupet. Det er forskjellig fra par til par hvor mye de både ønsker og trenger hjelp, og dere må sammen finne ut av hva rollen din faktisk skal innebære!
 
Det kan være de vil ha hjelp og støtte til å planlegge selve bryllupet. Du skal ikke være bryllupsplanlegger, men være tilstede å hjelpe de med å ta avgjørelser og komme med innspill. Kanskje har du noen i nettverket ditt som du kan spørre om en god pris på levering av catering, blomster eller dekor?
 
Et bryllup planlegges gjerne i et år i forveien, og du vil ha mange sjanser til å stille deg selv til disposisjon. Følg opp brudeparet ofte og spør hele veien hva du kan stille opp med.
 
Når bryllupet nærmer seg bør du gjøre deg tilgjengelig til å ordne praktiske gjøremål og ærender. Om du vil være den perfekte forlover, så stiller du med en bil og et par sterke armer til å bære, sjaue, rydde og pynte. Det er ofte mye som skal på plass og med mindre de som gifter seg har stort budsjett så har de ikke råd til å leie inn hjelp. Da vil den hjelpen du stiller med føles uvurdelig. 
 
Under selve bryllupsdagen bør du være tilgjengelig fra og med morgenen og bidra med alt som måtte mangle av forberedelser, samt være klar til å takle uforventede problemer som dukker opp. Husk at dette er en av de største dagene i dine venners liv, og du bør gjøre alt du kan for å kaste deg foran problemene når de dukker opp. 
 
Utover kvelden skal du være med å få gjestene til å føle seg komfortable og inkludert i festen. Ta tak i de du vet ikke kjenner så mange, introduser gjester for hverandre og generelt bidra til å løfte stemningen. Husk at dette ikke er din dag, men brudeparet, familien og alle gjestene sin. 
 
Profftips: IKKE bli for full (Før på slutten 😉). Det er derfor man har utdrikningslaget, for å få det ut av systemet før den store dagen!
 
Nå som den store dagen er over, så er du vel ferdig? 
 
Nei. Denne artikkelen skal hjelpe deg å bli den perfekte forloveren.
 
Dagen etter dagen har du fortsatt en liten jobb å gjøre. Pass på at du er tilgjengelig til å være med å rydde og ordne i lokalet, og ta deg av ting som trengs å ordnes. Kanskje du til og med tar på deg hele ansvaret og samler litt familie og venner til å fikse opp så brudeparet kan sove ut som nygifte?
 
NÅ ER DU FERDIG DA?
 
Nei. Perfekt sa jeg!
 
Du vil for alltid ha vært forloveren, og det er en ære som varer livet ut. Gjør et poeng ut av å følge opp ekteparet og kameraten din. Vis de at du har satt pris på æren, og at du vil følge de videre på reisen i livet.
 
Sånn, nå er du endelig den perfekte forlover, og du kan gå inn i rollen med selvtillit og iver for å være med og lage minner for livet.
Top